
Czy wiesz że...
Jakość i bezpieczeństwo
NUTRICIA jest organizacją odpowiedzialną społecznie, której działania skupiają się w obszarach:
- bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości wyrobu,
- zadowolenia Klienta,
- efektywności biznesowej,
- bezpiecznej pracy,
- dbałości o środowisko naturalne i pozytywny wpływ na społeczność lokalną.
Zobowiązania firmy w stosunku do jakości, bezpieczeństwa i ochrony środowiska zawarte są w realizowanych Politykach:
System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności
System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem żywności NUTRICIA Zakłady Produkcyjne obejmuje produkcję środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i dzieci.
System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności oparty jest o wymagania określone w:
- ISO 9001:2008 "Systemy zarządzania jakością. Wymagania".
- ISO 22000:2006 "Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności. Wymagania dla każdej organizacji należącej do łańcucha żywnościowego".
- wewnętrzne wymagania Danone Baby Nutrition.
Potwierdzeniem zgodności systemu z powyższymi wymaganiami są wydane przez niezależną, uznaną jednostkę certyfikującą Lloyd`s Register Quality Assurance certyfikaty:
System Bezpieczeństwa Żywności zaprojektowany, wdrożony i utrzymany jest w ramach systemu zarządzania jakością oraz włączony do najwyższego poziomu zarządzania firmą.
W jego skład wchodzą:
- sprawny i efektywny System Higieny, koncentrujący się na Programach Wstępnych i zapewniający, że proces produkcyjny realizowany jest we właściwych warunkach a zachowania pracowników są właściwe dla wymagań produkcji środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i małych dzieci.
- oraz HACCP, system identyfikujący, oceniający i kontrolujący zagrożenia istotne dla bezpieczeństwa żywności.
Podstawowym celem firmy jest wytworzenie dla Konsumentów wyrobów bezpiecznych dla zdrowia i zaspokajających ich specyficzne potrzeby żywieniowe.