BoboVita zaprasza na Deserki Mleczne

Tym, co może świadczyć o prawidłowym żywieniu i zaspokojeniu wszystkich potrzeb dziecka jest jego spokojny, niczym niezakłócony sen.

BoboVita zaprasza na Deserki Mleczne

Ulepszona receptura, czyli pyszny smak owoców i bogactwo wapnia

Warszawa, 28 sierpnia 2013 r. – W odpowiedzi na potrzeby żywieniowe maluchów marka BoboVita wprowadza na rynek Deserki Mleczne. Deserki zastąpią Jogurciki Malucha – zmiana ma na celu lepsze dostosowanie produktu do wymagań małych brzuszków.

BoboVita zaprasza na Deserki Mleczne

Ulepszona receptura deserków wspiera intensywny wzrost i rozwój dzieci do 3. roku życia. Deserki Mleczne zawierają niezbędny do wzrostu kości i zębów naturalny wapń – 1 kubeczek deserku pokrywa aż 23% zalecanego dziennego spożycia wapnia. Deserki zawierają również witaminę B2 i B12. Witamina B2 jest potrzebna do przemiany składników pożywienia na energię, której szybko rosnący i szybko rozwijający się maluch bardzo potrzebuje.

„Wapń jest kluczowym składnikiem kości i zębów, dlatego małe dzieci powinny otrzymywać odpowiednią jego ilość w codziennych posiłkach. Należy pamiętać, że najwięcej dobrze przyswajalnego wapnia dostarczają przetwory mleczne. Oferując mamom Deserki Mleczne chcemy dać im pewność, że mogą podawać dzieciom smaczną, a zarazem zdrową przekąskę. Deserki powstają z bezpiecznych składników, które są odpowiednie dla wrażliwego organizmu niemowlęcia. Wybór czterech pysznych smaków sprawia, że każdy maluch wybierze swój ulubiony deserek” – powiedziała Tijana Śliżewska, Kierownik Produktu, NUTRICIA Polska.

Deserki mają delikatny smak i gładką konsystencję. Dzięki temu mogą być podawane dzieciom już po ukończeniu przez nie 6. miesiąca życia. Dzięki procesowi pasteryzacji pozbawione są żywych kultur bakterii, mogą więc być bezpiecznie przechowywane poza lodówką. Dzięki stałej temperaturze deserek może być podany dziecku podczas spaceru i podróży.

Deserki dostępne są w czterech pysznych smakach:

Deserek Mleczny BoboVita jest produktem bezglutenowym. Zgodnie z przepisami prawa obowiązującymi dla żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego, czyli dań dla niemowląt i małych dzieci, nie zawiera barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku.

Deserki w nowej odsłonie pojawiły się na sklepowych półkach na przełomie lipca i sierpnia 2013 roku i są dostępne w opakowaniach zawierających cztery kubeczki po 100 gram każdy. Cena jednego opakowania produktu to ok. 10,90 zł.

Marka BoboVita oferuje szeroką gamę produktów dla niemowląt i małych dzieci, obejmującą kaszki, obiadki, zupki i deserki w słoiczkach, soczki, musy owocowe i Deserki Mleczne. Produkty BoboVita cieszą się uznaniem i powodzeniem wśród konsumentów, czego dowodem są liczne nagrody i wyróżnienia. Więcej informacji o ofercie produktów BoboVita znaleźć można na stronie www.bobovita.pl.

NUTRICIA Polska to lider rynku żywności dla dzieci i niemowląt w Polsce. Firma jest częścią Dywizji Żywności dla Dzieci Danone. NUTRICIA specjalizuje się w żywności dla niemowląt i małych dzieci oraz dla osób dorosłych wymagających specjalistycznego żywienia. NUTRICIA Polska dostarcza produkty żywnościowe dla dzieci we wszystkich kategoriach − od podstawowych i specjalistycznych mlek modyfikowanych (marki Bebiko i Bebilon), po pełną gamę produktów dla niemowląt i małych dzieci (marka BoboVita).

Irmina Brede

Nasze działania