BoboVita Minima – wyjątkowy produkt dedykowany brzuszkom małych alergików!

Każda mama może skorzystać z porady Doradcy w Serwisie Konsumenckim NUTRICIA.

BoboVita Minima – wyjątkowy produkt dedykowany brzuszkom małych alergików!

Nowy, bezglutenowy produkt zbożowy BoboVita pomoże mamom zadbać o właściwy jadłospis dzieci z alergią bądź nietolerancją pokarmową

Warszawa, 26 kwietnia 2012 r. – BoboVita Minima została przygotowana na bazie składników o wysokiej wartości odżywczej – mączki z kiełków ziaren chlebowca świętojańskiego i mąki ryżowej. Niezwykle delikatna konsystencja i przyjemny smak sprawiają, że BoboVita Minima może być podawana niemowlętom z alergią na białko mleka krowiego i białko sojowe, a także w przypadku nietolerancji na laktozę czy gluten już po 4. miesiącu życia. Produkt idealnie sprawdza się jako pierwszy pokarm po mleku mamy.

BoboVita Minima – wyjątkowy produkt dedykowany brzuszkom małych alergików!

„W okresie pierwszych trzech lat życia dokonują się najważniejsze zmiany w jego rozwoju. W tym czasie ostatecznie kształtuje się ośrodkowy układ nerwowy, dojrzewają pozostałe układy i narządy, mineralizują się zęby stałe. Zbilansowane pod względem odżywczym dietetyczne środki spożywcze specjalnego żywieniowego stosuje się głównie ze względu na ich zalety odżywcze i bezpieczeństwo, ale też walory smakowe, zapach i atrakcyjne podanie, szczególnie istotne u małych niejadków” – powiedziała prof. dr hab. n. med. Mieczysława Czerwionka-Szaflarska, Kierownik Katedry i Kliniki Pediatrii, Alergologii i Gastroenterologii Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Oprócz wysokiej wartości odżywczej mączki z kiełków ziaren chlebowca świętojańskiego i mąki ryżowej, BoboVita Minima wzbogacona została w kompleks 10 witamin oraz niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu składniki mineralne m.in. wapń, żelazo i jod. Dzięki temu doskonale poszerza możliwości rodziców w komponowaniu zbilansowanej diety niemowlęcia czy małego dziecka.

Nieustannie śledzimy potrzeby rodziców, wynikające ze zmieniających się realiów życia oraz warunków, w jakich rozwijają się dzieci przez pierwsze 3 lata. Zdajemy sobie sprawę, że jednym z największych wyzwań, jakim codziennie muszą sprostać rodzice dziecka z dolegliwościami układu pokarmowego jest ułożenie diety w pełni odpowiadającej jego specyficznym potrzebom żywieniowym. Dlatego 26 kwietnia oddajemy w ich ręce BoboVita Minima, mając nadzieję, że ten wyjątkowy produkt wesprze rodziców nawet najmłodszych dzieci z alergią pokarmową. Jesteśmy przekonani, że docenią zarówno wartość odżywczą produktu, jak i łatwość przygotowania posiłku, do którego wystarczy dodać wodę i podać dziecku” – powiedziała Ewa Kubat, Młodszy Kierownik ds. kaszek BoboVita, NUTRICIA.
BoboVita Minima Produkt zbożowy bezglutenowy jest dostępny w sprzedaży we wszystkich kanałach dystrybucji od kwietnia br. Opakowanie o pojemności 350 g kosztuje ok. 15,00 zł.

NUTRICIA Polska to lider rynku żywności dla dzieci i niemowląt w Polsce. Firma jest częścią Dywizji Żywności dla Dzieci Grupy Danone. NUTRICIA specjalizuje się w żywności dla niemowląt i małych dzieci oraz dla osób dorosłych wymagających specjalistycznego żywienia. NUTRICIA Polska dostarcza produkty żywnościowe dla dzieci we wszystkich kategoriach − od podstawowych i specjalistycznych mlek modyfikowanych (marki Bebiko i Bebilon), po pełną gamę odżywek dla niemowląt (marka BoboVita).

Pliki do pobrania:

Nasze działania