W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania w naszej Polityce Prywatności. Czy zgadzają się Państwo na używanie plików cookies?

Zgadzam się        Nie zgadzam się

hidden
Jakość i bezpieczeństwo

Czy wiesz że...

Roczny zapas naszych produktów, zjadanych przez polskie maluszki, waży tyle, co 90 samolotów Airbus A380.

Jakość i bezpieczeństwo

Działania NUTRICIA Zakłady Produkcyjne skoncentrowane są na zadowoleniu Klientów w każdym aspekcie prowadzonej działalności. W swojej pracy opieramy się na trzech filarach jakości: myśleniu systemowym, stałym doskonaleniu oraz wzajemnej współpracy i życzliwości.

NUTRICIA jest organizacją odpowiedzialną społecznie, której działania skupiają się w obszarach:

  • bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości wyrobu,
  • zadowolenia Klienta,
  • efektywności biznesowej,
  • bezpiecznej pracy,
  • dbałości o środowisko naturalne i pozytywny wpływ na społeczność lokalną.

Zobowiązania firmy w stosunku do jakości, bezpieczeństwa i ochrony środowiska zawarte są w realizowanych Politykach:

System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności

System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem żywności NUTRICIA Zakłady Produkcyjne obejmuje produkcję środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i dzieci.

System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności oparty jest o wymagania określone w:

  • ISO 9001:2008 "Systemy zarządzania jakością. Wymagania".
  • ISO 22000:2006 "Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności. Wymagania dla każdej organizacji należącej do łańcucha żywnościowego".
  • wewnętrzne wymagania Danone Baby Nutrition.

Potwierdzeniem zgodności systemu z powyższymi wymaganiami są wydane przez niezależną, uznaną jednostkę certyfikującą Lloyd`s Register Quality Assurance certyfikaty:

System Bezpieczeństwa Żywności zaprojektowany, wdrożony i utrzymany jest w ramach systemu zarządzania jakością oraz włączony do najwyższego poziomu zarządzania firmą.

W jego skład wchodzą:

  • sprawny i efektywny System Higieny, koncentrujący się na Programach Wstępnych i zapewniający, że proces produkcyjny realizowany jest we właściwych warunkach a zachowania pracowników są właściwe dla wymagań produkcji środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i małych dzieci.
  • oraz HACCP, system identyfikujący, oceniający i kontrolujący zagrożenia istotne dla bezpieczeństwa żywności.

Podstawowym celem firmy jest wytworzenie dla Konsumentów wyrobów bezpiecznych dla zdrowia i zaspokajających ich specyficzne potrzeby żywieniowe.

Raport społeczny
Nasze wartości i misja
Nasze wartości i misja